Individuele en ondersteunende begeleiding bij dementie en Zorgdiensten bij u thuis

Uw huisarts of geheugenpoli kan u naar ons verwijzen voor Individuele Begeleiding. U kunt ook zelf Individuele begeleiding bij ons aanvragen.

Zorg en U biedt individuele begeleiding aan huis:

  • Persoonlijke diensten op maat
  • Hulp bij het aanvrageng PGB; opstellen budgetovereenkomst, zorgovereenkomst, zorgbeschrijving etc.
  • Begeleiding, ondersteuning en advies bij vragen over dementie en de toekomst
  • Individuele begeleiding aan huis; structuur aanbrengen t.b.v. zelfredzaamheid, ondersteunen bij de daginvulling en bij de dagelijkse activieteiten, etc.
  • Ontlasten van de mantelzorger door het overnemen van het volledige toezicht tijdens de afgesproken uren
  • Hulp bij werkzaamheden in-en om het huis

Deze zorgdiensten worden ingevuld op basis van uw vraag en behoeften. Uw vraag of behoefte kan heel verschillend zijn. De een heeft er behoefte aan dat er iemand bij zijn/haar partner blijft omdat deze als gevolg van dementie niet meer voor zichzelf kan zorgen, zodat hij/zij er met een gerust hart er even tussenuit kan. 

Het volledige toezicht van de mantelzorger wordt dan in overleg overgenomen en er wordt ondersteunt met het oefenen van vaardigheden en handelingen. Er wordt geholpen bij de algemeen dagelijkse verrichtingen die niet meer zelfstandig kunnen worden uitgevoerd zoals: toiletbezoek, aan trekken van jas en schoenen, zorgt voor eten en drinken etc. Ook worden er activiteiten ondernomen om de partner te activeren.

Daarnaast is het mogelijk om advies te krijgen en hulp bij het aanvragen van o.a. een PGB, invullen van de zorgovereenkomsten, indicaties en budgetovereenkomst.  

De ander wil graag naar de dokter gebracht worden of juist hulp krijgen bij het doen van boodschappen, koken of administratie. Het gaat hierbij helemaal om uw eigen keuze. Op basis van uw vraag zorgen wij voor een aanbod. Daarbij is uw behoefte leidend!